Even
voorstellenWelkom op de website van Bert Buis Kindertv.

Dé tv-studio van het Maastricht UMC+ die er speciaal is voor de patiëntjes die in het ziekenhuis verblijven. Voor de kinderen en met de kinderen maken we elke week een tv programma, Bert Buis Kindertv. Bert Buis betrekt de kinderen spelenderwijs bij het maken van een tv-programma en laat ze daardoor even vergeten dat ze ziek zijn.

Korte historie

Bert Buis KinderTV bestaat sinds 27 februari 1992. Het concept kindertelevisie is ontstaan uit een initiatief van Ria Bremer (presentatrice van bekende televisieprogramma's) bij het Emma kinderziekenhuis te Amsterdam. Zij ontdekte daar dat de audiovisuele dienst, die een medisch ondersteunende functie heeft, ook kan dienen als recreatief middel voor een kind dat is opgenomen in het ziekenhuis. Zij heeft dankzij een grote donatie, Emma KinderTV opgericht, het eerste kindertelevisie-station in Nederland. Daarna volgden er meer.

Zo bestaat tegenwoordig in bijna elk academisch ziekenhuis, kindertelevisie.

Hoe komt Bert Buis aan zijn naam?

Bert Buis Kindertv maakt binnen het ziekenhuis onderdeel uit van de afdeling Communicatie van Maastricht UMC+.

Toen kindertelevisie werd opgericht in het ziekenhuis moest er een naam bedacht worden. Destijds was Bert Jongen het afdelingshoofd van de audiovisuele dienst en nauw betrokken bij de start. Bert werd de voornaam van onze mascotte en een creatieve stagiaire bedacht zijn achternaam 'Buis', van een beeldbuis...... Zo heeft onze grote vriend z'n naam gekregen: Bert Buis!