Vrijwilligers

Niet zonder vrijwilligers!


Bij kindertelevisie werken gemiddeld 15 tot 20 vrijwilligers. Zij begeleiden de kinderen bij het maken hun eigen televisie- programma's en ze zijn verantwoordelijk voor zowel het inhoudelijke als het technische aspect van televisie maken.

Door hun enthousiaste inzet is kindertelevisie in het Maastricht UMC+ mogelijk.

Maandag, dinsdag en donderdag werken de vrijwilligers samen met de kinderen aan items die in de live-uitzending op woensdag van 15:00 - 16:00 uur worden uitgezonden. Deze uitzendingen worden de volgende donderdag, maandag en dinsdag om 13:00 uur herhaald én er zijn extra herhalingen op de vrijdag om 11:00 uur en maandag om 15:30 uur.

Producent en Coördinator

Bij Bert Buis werken ook een producent (Lucas Holtman) en een coördinator (Gilian Bendermacher).

Producent:
De kernopdracht van de producent bestaat uit het dagelijks aansturen en begeleiden van vrijwilligers en stagiaires in de productie van de televisieprogramma's. Hij is vooral technisch en inhoudelijk verantwoordelijk voor een goed verloop van de werkzaamheden. Hij bezoekt ook dagelijks de kinderafdeling om kinderen te informeren en te vragen of ze graag mee willen werken aan een filmpje.

Coördinator:
Zij coördineert alle werkzaamheden en taken van de medewerkers en onderhoudt contacten met andere kindertelevisiestations in het land, het bestuur van de Lokale Stichting en collega's van de kinderafdeling en Kindergeneeskunde. Werving, selectie en begeleiding van vrijwilligers en stagiaires horen ook tot haar taak, evenals wekelijks de snoeppot vullen......;)

 

BertCam.jpg

 

Lieve Daan

14 september 2019 hebben wij geheel onverwacht afscheid moeten nemen van onze dierbare collega Daniël Matakena. Daan was al bijna 20 jaar producent van Bert Buis Kindertv. Met grote betrokkenheid, inzet en creativiteit werkte hij aan mooie programma's mét en voor de patiëntjes in ons ziekenhuis. Binnen ons team vervulde hij een belangrijke verbindende rol tussen de vele vrijwilligers en stagiaires.

Wij herinneren Daan vooral als een lieve en attente collega die altijd aandacht en tijd had voor kwetsbare mensen en kinderen in het bijzonder. Ook voor collega's die dat nodig hadden,had hij altijd een bemoedigend of troostend woord.

We missen hem.