Ouders

Bert Buis KinderTV, dé tv-studio van het Maastricht UMC+ die er is speciaal voor de kinderen die in het ziekenhuis verblijven. Voor hen en met hen maken we 1 keer in de week een Live tv-programma. Hierin worden ook de filmpjes vertoond die wij samen met de kinderen, vrijwilligers en stagiaires in die week hebben gemaakt. Alvorens we een activiteit met de kinderen doen vragen we altijd eerst toestemming aan de ouders en aan de verpleging.

De live-uitzending wordt altijd op DVD opgenomen. Hierop staan ook de filmpjes die wij in die week met de kinderen samen hebben gemaakt. Deze DVD kan na afloop van de uitzending bij ons besteld worden. Hiervoor vragen we ouders een eenmalige vaste kleine bijdrage te doneren, daar we afhankelijk zijn van sponsoren en giften. Mocht een kind nog meer uitzendingen bijwonen of filmpjes maken, dan zijn alle volgende DVD's kosteloos te verkrijgen. 

"Bert Buis betekent voor Floyd 'even weg van de afdeling en even vergeten dat hij opgenomen is'. Floyd komt al sinds kleins af aan in het azM en als hij weer op de kinderafdeling ligt, vraagt hij telkens weer wanneer hij naar de studio kan komen om een uitzending bij te wonen of om mee te doen aan een filmpje. Floyd is gewoon kind aan huis bij Bert Buis KinderTV." - Andrea Hendriks, moeder van Floyd.

"Hallo Bert Buis team,
Via deze weg willen wij jullie bedanken voor de twee mooie video opnames die jullie van en voor Wouter hebben gemaakt. Bij ons was het een vermoeiende middag, maar het resultaat was het allemaal waard." - Wouter, Mathijs, Anne en Marcel